Skrzynia 6b M5 e39

Oferty sprzedaży części do BMW ///M
Regulamin forum
ZASADY UMIESZCZANIA OGLOSZEN:

1. Na forum obowiazuje zakaz dzialalnosci komercyjnej. Na przyklad: linki w podpisie, tematy nie bedace ogloszeniami prywatnych osob, bannery reklamowe, etc.

Istnieje mozliwosc zareklamowania sie na Mforum, w tej sprawie prosze o kontakt ze mna: PW (prywatna wiadomosc) lub mail. Wszystko znajdziecie w moim profilu lub na pasku ponizej.
Oferujemy m.in. reklame bannerowa (banner duzy, maly, gora lub dol strony), temat sponsorowany, forum sponsorowane, wspolpraca na M Track Day, i inne

2. To forum to nie portal aukcyjny, wiec prosze o podawanie w tresci ogloszenia ceny oferowanego przedmiotu(ow), badz przedzialu cenowego.
Wyjatkiem od reguly sa ogoszenia w ktorych znajduja sie linki do Allegro, badz innych portali.
Ogloszenia nie spelniajace powyzszego wymogu beda usuwane.

3. Dla ofert sprzedaży aut zostało stworzone dedykowane forum "Sprzedam auto". Proszę o zamieszczanie tam tylko ogłoszeń sprzedaży aut BMW ///M lub podobnych.

4. Proszę o ogłoszenia dotyczące tylko części (oraz aut) związanych BMW ///M (np. części pasujące do takich aut lub auta o podobnych osiągach / historii)
Awatar użytkownika
boogie
Auto: M Sechs

Skrzynia 6b M5 e39

Post autor: boogie » czw kwie 28, 2011 00:41

Za około miesiąc będę miał do sprzedania skrzynie manual 6 biegową od M5 e39.
Skrzynia jest obecnie w moim aucie.
Jest ona sprawna - nie haczy, nie wybija biegów etc.
Ma tylko jeden feler - mianowicie w czasie lekkiego naciskania przepustnicy wydobywa się z niej jakby piszczenie - gwiżdżenie.
Także skrzynia nie jest w 100% ok powiedzmy, dla mnie przynajmniej :)
Ze skrzyni nigdzie nic nie cieknie - ma od 4 tys km nowy olej dedykowany do niej.

Pisze o tym teraz celowo, gdyż jest dobra okazja zobaczyć jak skrzynia pracuje na aucie, zanim założę nową skrzynię.
Potem ogłoszenie o sprzedaży może być nieco problematyczne.....
Według mnie to hałasuje ostatnie łożysko przed wałem napędowym - może można je wymienić, i mieć cichutką skrzynkę..... Ja jednak nie chcę się w to bawić.

Jakby więc ktoś do swapa czy coś chciał sprawną skrzynie, to zapraszam.
Można sprawdzić samemu skrzynie w czasie pracy.
Cena jaka mnie interesuje to ok. 2 tys PLN.
Szczegóły do dogadania.

Edit:
ten dźwięk szumo-pisku, czy jak to tam, jest cichy, nie ma żadnych wibracji od niego czy innych zjawisk. Skrzynia mechanicznie jest sprawna w 100%.
Pozdrówka!

ninja-5
Kontakt:

Re: Skrzynia 6b M5 e39

Post autor: ninja-5 » pt kwie 29, 2011 17:49

nieaktualne ;)

Zablokowany